lunes, 26 de noviembre de 2012

Com parlar bé en públic

“Hi ha dues coses que concedeixen 
a l’home  el prestigi més gran: els dots 
per a la guerra i els dots com a orador”
Ciceró


Aquesta entrada estarà destinada a parlar sobre un treball.

El treball que es presenta a continuació és sobre el llibre “Com parlar bé en públic” escrit per Joana Rubio i Francesc Puigpelat.

Consta d’una síntesi del llibre la qual s’explica breument el contingut més important  i aquelles idees que han de quedar més clares i enteses per a poder ser bons oradors. 

Consta d’una síntesi del llibre la qual s’explica breument el contingut més important  i aquelles idees que han de quedar més clares i enteses per a poder ser bons oradors. 




Consta de 9 apartats els quals només esmentaré:
1. La importància de la comunicació oral
2. Com parlar en públic
3. El llenguatge oral
4. El llenguatge corporal
5. Tipus de mitjans audiovisuals: la informació visual
6. Com preparar un discurs: el guió
7. La introducció i la conclusió
8. El desenvolupament de la presentació oral o discurs
9. Vuit exemples d'altres situacions comunicatives

Per concloure amb aquesta síntesi m'agradaria dir que aquest llibre ajuda a solucionar molts dubtes i ensenya diferents tècniques molt útils per a poder resoldre ens nervis per exemple davant d’un públic. Com explica en el llibre, cada vegada se li dóna menys importància a parlar en públic però és més important per al món laboral. Saber expressar-nos ens ajuda a poder dir la nostre opinió i fer-ho de manera correcte i ordenada per així fer que el receptor o receptors entenguin el que volem dir.

En conseqüència de la lectura d'aquest llibre a l'assignatura de COED, vam obrir un debat a la classe per comentar que ens havia semblat i que era allò més important i rellevant. 

També podem enllaçar aquest llibre amb la recitació en veu alta que vam fer d'una poema. Aquesta pràctica ens va costar força ja que no estem acostumats a parlar en públic sense un suport com pot ser un paper o un suport TIC. 

Crec que activitats com aquestes haurien de fer-se més a les escoles ja que parlar en públic és molt important i saber controlar ens nervis també.




Adjunto el prezi que vam fer per a veure si Risto Mejide era un bon comunicador o no.

"El mestre ensenya més amb el que és que amb el que diu."

No hay comentarios:

Publicar un comentario